Tonton Terukir Di Bintang Full Episod » BUKAN CINCAI
Raya bersame Logitech

Tonton Terukir Di Bintang Full Episod

Tonton Terukir Di Bintang Full Episode

Tajuk: Terukir Di Bintang
Channel : TV3
Slot : Samarinda
Mula Tayangan : 5 Nov 2013 
Masa: [Setiap Isnin-Rabu, 10 mlm]
Jumlah Episode : 15

Lagu Tema : Terukir Di Bintang - Yuna

Sinopsis Drama Terukir Di Bintang
Terukir Di Bintang menceritakan tentang Adam iaitu chef muda di sebuah hotel di Cameron Highland berhasrat menyertai pertandingan, Le Gourmet Week yang diadakan di Kuala Lumpur.

Bagaimanapun, Adam harus bersaing dengan rakan sekerjanya, Chef Razlan bagi membuktikan kepada Ketua Chef mereka yang dirinya layak menyertai pertandingan bertaraf antarabangsa itu.

Adam yang gusar dengan kelebihan Chef Razlan sering meluahkan kebimbangannya kepada sahabat baiknya, Jee.

Adam dan Jee sememangnya berkawan rapat sejak kecil. Meskipun Jee berperwatakan kasar, namun dia menyimpan perasaan terhadap Adam.

Jee terpaksa pendam perasaannya kerana tahu Adam hanya menganggap dia sebagai teman biasa. Dalam kesibukan Adam bekerja menyiapkan diri untuk bersaing dengan Chef Razlan, Asmara, seorang gadis dari Kuala Lumpur hadir menginap di hotel tempatnya bekerja. Adam menyangka Asmara ialah seorang pengintip dari hotel lain yang cuba mencungkil rahsia resipi hidangannya.

Sangkaan Adam meleset apabila mendapat tahu Asmara sebenarnya seorang pengkritik makanan daripada sebuah majalah tempatan.

Sejak itu, Adam mula berkawan rapat dengan Asmara menyebabkan Jee cemburu. Perubahan mendadak pada penampilan Jee yang lebih lembut dan ayu mengejutkan semua orang.

Malah Jee turut menjadi bahan ejekan rakan-rakannya. Jee yang kecewa meluahkan perasaannya dengan menghasilkan sebuah lagu.

Dia merakamkan video nyanyiannya dan dimuat naik di laman sosial YouTube. Sementara itu, Asmara mengetahui Adam mula mencintainya tetapi terpaksa menolak cinta jejaka itu kerana dia menghidap penyakit radang hati.

Adam sanggup menderma sebahagian hatinya untuk Asmara. Asmara tidak mahu Adam berkorban lalu memberitahu Adam, Jee amat mencintainya.

Adam baru tersedar atas keikhlasan cinta Jee lalu mencari gadis itu, namun teman rapatnya itu sudah berhijrah ke Kuala Lumpur.

Jee memberikan fokus kepada karier muziknya selepas video yang dimuat naik mendapat perhatian ramai. Adam nekad untuk menderma hatinya kepada Asmara walaupun sedar risikonya terlalu tinggi.

Berjayakah pembedahan itu menyelamatkan nyawa Asmara? Adakah Adam akan terus mencintai Asmara atau berpaling kepada Jee yang sudah sekian lama ikhlas menunggu dirinya?


Jangan lupa untuk saksikan siri drama terbaru di slot Samarinda, Terukir Di Bintang setiap Isnin hingga Rabu jam 10 malam di TV3.

Barisan Pelakon : Tasha Shilla, Wan Elyas, Shiha Mentor, Kamal Adli, Talha Harith dan ramai lagi

Tonton Secara Online Melalui Pautan link berikut:
site alternative untuk menonton Drama Terukir Di Bintang adalah pada laman rasmi tonton.com.my

Tonton Online Terukir Di Bintang Full Episod

Episod 1Episod 2Episod 3Episod 4Episod 5Episod 6Episod 7Episod 8
Episod 9Episod 10Episod 11Episod 12Episod 13Episod 14Episod 15

Download Terukir Di Bintang Full Episod

Episod 1Episod 2Episod 3Episod 4Episod 5Episod 6Episod 7Episod 8
Episod 9Episod 10Episod 11Episod 12Episod 13Episod 14Episod 15
Tonton Terukir Di Bintang Full Episod Tonton Terukir Di Bintang Full Episod Reviewed by Bukan Cincai on 16:04 Rating: 5
Powered by Blogger.