Sinopsis Sinetron Cintaku TV3 » BUKAN CINCAI

Sinopsis Sinetron Cintaku TV3

Sinopsis Sinetron Cintaku TV3

Sinopsis Sinetron Cintaku

LESTARI adalah Cantik gadis cantik tetapi sedikit liar . Dalam kehidupan harian, Lestari hidup dengan Ranti ( Moudi Wilhelmina ) dalam penyelesaian kawasan miskin ini. Ranti bekerja sebagai hamba di rumah Divo dan Naomi ( Willa Julaiha ) keluarga, mereka mempunyai seorang anak yang bernama Nadya ( Gecha ). Divo adalah seorang anak muda dan berjaya sebagai seorang ahli perniagaan . Dengan keluarga Divo juga tinggal Fanny ( Arumi Bachsin ) , kakak Divo , dan Ocha ( Uli Auliani ) sebagai ibu mertua Divo . Sehingga hari datang bencana, Naomi terbunuh dalam kemalangan kapal terbang dan badan tidak mendapati kerja . Kematian Naomi membawa kesedihan dan trauma yang mendalam untuk keluarga terutama Karin , yang kemudiannya menyalahkan Divo sebagai punca kematian Naomi. Oleh yang demikian Karin menjadi apatis dan membenci Divo .

Satu hari , Lestari memenuhi Divo apabila mahu mencuri roti untuk kanak-kanak miskin . Kemudian Lestari menggunakan Divo untuk membantu kabur beliau. Divo marah dengan sikap Lestari itu, harapan tidak bertemu lagi. Yang disyaki, tetapi mereka akan bertemu sekali lagi di rumah Divo ini . Rupa-rupanya Ranti meminta Lestari menyampaikan baju kering ke rumah bos. Divo dianggap Lestari adalah seorang pencuri , bercadang untuk membawa gadis itu ke balai polis. Mujurlah Lestari berjaya meyakinkan untuk Divo . Apabila tiba di rumah, Lestari mencari rakan-rakan menangis sedih kerana kawasan miskin penyelesaian kecil di mana mereka tinggal akan dimusnahkan oleh Ikbal (Boy Tirayoh ) , yang merupakan seorang ahli perniagaan juga pemimpin pendidikan . Iqbal berhasrat untuk menubuhkan sebuah kampus baru di negerinya sendiri. Walaupun beliau telah memiliki tanah , Iqbal masih memberikan pampasan bagi orang-orang yang tinggal di sana. Lestari membantah dan membuang ke kereta kaca Iqbal dan membuat mencederakan salah seorang anak kapalnya .

Kemudian Iqbal membawa Lestari kepada polis supaya hasilnya, Lestari mesti kekal dalam tahanan di penjara. Ranti yang mengenal pasti Iqbal dengan ibu bapa angkat Divo kemudian meminta bantuan untuk membebaskan majikan Lestari . Kerana Divo bujukan itu, Iqbal disediakan pada sekali untuk membebaskan Lestari membatalkan skala turun permintaan seseorang. Selesai masalah, masalah lain muncul. Penduduk kampung di mana Lestari tempat tinggal, tidak akan menerima kehadiran gadis . Mereka bosan dengan trend Lestari yang suka mencuri makanan. Mereka juga menganggap Lestari dipenjara kerana mencuri. Lestari tidak boleh mempertahankan herselves , kerana orang-orang kampung masih berkeras reject . Kerana belas kasihan, maka Divo membawa Lestari untuk tinggal di dalam rumah. Karin menolak keputusan Divo dan dia dianggap Divo kerana dia telah lupa maruah Naomi .

Walau bagaimanapun Divo menegaskan kerana sudah berjanji Ranti untuk menyediakan tempat tinggal , perlindungan, dan pendidikan yang tepat untuk Lestari. Walaupun Fanny dan Nadya menyokong keputusan itu dan kedua-duanya adalah kawan-kawan dengan Lestari. Sejak Lestari tinggal di sana , membuat mempunyai apa-apa masalah yang timbul di dalam rumah. Karin cuba untuk membuat Lestari tidak berada di dalam rumah dan mengusir gadis itu cantik. Lestari mempunyai prinsip-prinsip jika Divo tidak meminta untuk pergi begitu Lestari masih tinggal kerana dia telah mengambil beliau ke rumah, dan dia perlu menghormati keputusan dari Divo .

Setiap masalah yang timbul di antara Lestari dan Karin , menjadikan hubungan Lestari dan Divo yang lebih akrab. Lestari benar-benar menghormati dan simpati kepada Difo, dan begitu juga Divo perlahan mula jatuh cinta kepada Lestari. Karin menjadi perasaan marah dan tidak suka wanita yang akan menggantikan kedudukan Naomi. Karin kemudian mengancam Divo untuk melenyapkan Lestari atau dia akan pergi dari rumah. Oleh kerana tidak mempunyai pilihan lain, maka Divo memeriksa Lestari di rumah ibu bapa angkatnya , Iqbal dan Nindy ( Fiona Rosalina ). Untuk kali kedua , kehadiran Lestari menyebabkan masalah. Dara( Indah Ayu Putri ), anak kepada Nindi syarahan di Jakarta , dianggap Lestari sebagai saingan kerana Dara juga faedah dan kasih sayang kepada Divo .

Dara dan ibunya dipanggil Lasya mahu menjadi orang kaya dan akan berkahwin dengan Divo. Bagi merealisasikan matlamat itu, Dara mula beberapa masalah jadi Lestari diusir dari rumah Iqbal dan Nindi. Jelas sekali, ia sentiasa akan membawa kepada konflik antara Iqbal dan Nindi dan membuat Lestari keliru. Realiti pahit membuat Lestari berhasrat untuk pergi dari rumah Iqbal dan Nindi, berasa diri mereka sebagai sumber masalah. Lestari juga tidak mahu mengganggu kehidupan Iqbal dan Nindi, Nindi menghalang pemergian perempuan. Sebaliknya , hubungan antara Lestari dan Divo menjadi lebih kuat, mereka benar-benar jatuh cinta antara satu sama lain .

Jamal (Revand Narya), seorang lelaki yang suka Lestari cuba untuk merogol beliau. Tetapi Lestari berjaya memukul dan dibuat Jamal tidak sedarkan diri. Kemudian Jamal kononnya buta dan mengancam akan melaporkan Lestari kepada polis. Oleh kerana takut maka dia meminta kepada Jamal dan tidak melaporkan , tetapi Jamal meminta keperluan Lestari bahawa dia mesti bertemu setiap hari. Dara mengetahui jika Lestari sentiasa bertemu dengan Jamal, dan kemudian melaporkan kepada Divo akhirnya menangkap kedua-duanya dan memutuskan hubungan mereka dengan Lestari berakhir . Lestari menjadi sedih, terutama apabila melihat hubungan intim antara Divo dan Dara .

Lestari berjaya membuktikan bahawa dia tidak bersalah dan Jamal tidak buta. Divo gembira, dan meninggalkan Dara memohon Lestari. Dara menjadi marah dan kecewa , jika dia tidak bersedia Divo berkahwin Lestari jadi apabila mereka akan berkahwin dengan tiba-tiba muncul Dara bersama-sama dengan Naomi. Naomi masih hidup. Bagaimana cerita seterusnya ? Apa perkahwinan merancang Lestari dan Divo masih terus ? (Sumber :indosinetron.blogspot.com)

Sinetron Cintaku akan menemui penonton pada 27 January 2014, setiap hari Isnin hingga Khamis, Jam  3 petang di slot Sinetron TV3.
Sinopsis Sinetron Cintaku TV3 Sinopsis Sinetron Cintaku TV3 Reviewed by Layan JerDotNet on 09:01 Rating: 5
Facebook Icon Comments
Powered by Blogger.