Sinopsis Hello Mr Perfect di TV3 » BUKAN CINCAI

Sinopsis Hello Mr Perfect di TV3

Sinopsis Hello Mr Perfect di TV3

Sinopsis Drama Hello Mr Perfect di TV3

Mengisahkan Muhammad Arif Fikri dan Ainul Mardhiah yang telah mengenali hati budi masing masing dan sedang merancang untuk berkahwin. Namun disebabkan tradisi dan peraturan keluarganya yang mementingkan aspek langkah bendul, Arif tidak boleh berkahwin dengan pilihan hatinya.

Selagi anak sulung tidak berkahwin, maka dia tak boleh berkahwin. Lebih memburukkan lagi keadaan, keluarga Ainul hanya memberi masa selama enam bulan untuknya membuat keputusan. Jika tidak dia tidak boleh berkahwin dengan Ainul.

Abangnya, Izzul Islam terlampau cerewet dalam milih calon isteri. Dia sangat mementingkan kesempurnaan pasangannya. Memiliki rupa yang kacak dan berharta membuatkan ramai gadis ingin mendampinginya namun tidak ada seorang pun wanita dapat bertahan dengan sikapnya.

Arif tidak mempunyai pilihan lain selain dari mencari calon isteri kepada abangnya. Imbuhan juga diberikan sebanyak RM500,000 sebagai cagaran sekiranya gadis itu berkahwin dengan abangnya. Alya Adriana yang pada ketika itu terdesak dengan hutang keluarga memaksa dia menawarkan diri untuk menjadi isteri Izzul. Mampukah Alya memanipulasikan pemikiran Izzul yang terlampau mengejar kesempurnaan itu? Dapatkah dia bertahan dengan sikap Izzul sekiranya dialah calon yang terakhir?
Sinopsis Hello Mr Perfect di TV3 Sinopsis Hello Mr Perfect di TV3 Reviewed by Layan JerDotNet on 01:29 Rating: 5
Facebook Icon Comments
Powered by Blogger.